Florentina Loredana Dalian

sâmbătă, 6 octombrie 2012

Salonul Anual de Carte, 2012 - Ziua Scriitorilor Ialomiţeni


Ce mi-am mai amintit, pe unde viaţa, paşii mi-am mai risipit - Slobozia, 01 octombrie 2012



Conform tradiţiei, şi anul acesta, Salonul de Carte s-a deschis cu Ziua scriitorilor ialomiţeni. Au fost prezenţi scriitori din judeţul Ialomiţa, precum şi reprezentanţi ai editurilor ialomiţene. Din partea Asociaţiei Culturale Helis şi editurii cu acelaşi nume a vorbit scriitorul Gheorghe Dobre. Domnul Profesor Titi Damian a prezentat câteva cărţi apărute recent la "Helis". Au vorbit, de asemenea, Marian Ştefan, Florian Abel, Ioan Neşu, Alexandru Bulandra  şi subsemnata (o scurtă "poveste" a cărţii apărute în 2012 - "A unsprezecea poruncă"), însă au fost prezenţi şi alţi scriitori, Costel Bunoaica, Nicolae Teoharie, Florin Ciocea şi Adria Bănescu fiind doar câţiva dintre aceştia. La deschidere, au participat şi oficialităţile din judeţ. Evenimentul a fost moderat de doamna Mihaela Racoviţeanu - Director al Bibliotecii "Ştefan Bănulescu", instituţia organizatoare a evenimentului. 








M-a amuzat cum mi-a povestit Creola că i-a fost furată cartea mea ("A unsprezecea poruncă"). Ieşise cu Saşa în parc şi citea în timp ce copilul se juca. Încântată, mai citea şi suratelor de prin preajmă. La un moment dat, ca orice mamă care nu poate sta prea mult pe bancă atunci când se află cu odrasla în parc, s-a ridicat, s-a luat de altele şi a uitat de carte. Dar zice că o pusese în geantă. Acasă, nu mai era. "Nu mi-au luat banii, nu ţigările, nu bricheta, nu alt mărunţiş. Cartea!". M-am bucurat. Tot e ceva dacă am succes la bone! Iar cineva zicea: "Vai de ţara în care nu se vor mai fura cărţi!" S-ar părea că suntem pe drumul cel bun... câtă vreme mai furăm şi altceva decât şine de cale ferată. 



2 comentarii:

  1. iar v-ati distrat fara mine... las ca mac eu mare odata si-odata...

    RăspundețiȘtergere
  2. Păi asta aşteptăm şi noi, să te faci mare odată. Hai, uimeşte-ne! Ce să-ţi fac, dragă, dacă eşti şi masterand şi om al muncii şi scriitor? Distracţia nu-i pentru de-alde tine. Hai, fugi la studiu! :))

    RăspundețiȘtergere