Florentina Loredana Dalian

vineri, 10 octombrie 2014

"Stil de viaţă", cu Steliana Bajdechi la Radio Constanţa


Invitaţi: Aurel Lăzăroiu, şeful Cenaclului "Mihail Sadoveanu" al Cercului Militar Constanţa şi Florentina Loredana Dalian

 

Jurnal de risipită, 09 octombrie 2014

 

Iată-mă ajunsă şi toamna la malul mării, în sediul Radio Constanţa de unde, în sezonul estival, se transmite cunoscuta şi îndrăgita "Radio vacanţa". Asta mi-a amintit de copilărie, când tresăltam de bucurie auzind primele acorduri ale genericului muzical. Privind fotografia clădirii, constat că Radio vacanţa e de-o seamă cu mine. Ei bine, eu arăt mai tânără... :)
Plaja goală, doar vreo doi pescăruşi zburând la joasă înălţime şi un câine curajos, avântându-se-n valuri... Nisip, frunze şi linişte, multă linişte. Doar aşa poate fi admirată marea, lipsită de forfota enervantă a verii. În biroul doamnei Steliana Bajdechi, o atmosferă caldă, marea năvălind pe geam, ca de altfel şi în studio. 
Schimbăm câteva cuvinte, admir capacitatea realizatoarei de a se împărţii în multe (ascultă, vorbeşte, citeşte, gândeşte în acelaşi timp). Poate faptul că e inginer de profesie o ajută să-şi organizeze obiectivele în sertăraşe din care să le dea drumul la timpul potrivit. Îmi fac o primă impresie: sinceră, deschisă, năvalnică, punctuală, oricând gata să ajute, cu drag de profesia pe care o practică. S-a discutat despre literatură, despre cenaclu, despre concursul "Fascinaţia mării". Mai jos, înregistrarea emisiunii, pentru care mulţumesc doamnei Steliana Bajdechi şi întregii echipe "Radio Constanţa". 



Am plecat spre casă cu foşnetul mării în urechi, cu imaginea valurilor în noapte, însoţite de acordurile Concertului de Aranjuez (Rodrigo) care s-a difuzat la finalul emisiunii, dar şi cu muzica sublimă a unor cuvinte care-mi fuseseră adresate... de peste Dunăre. 






Mulţumesc ascultătorilor!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu