Florentina Loredana Dalian

vineri, 23 octombrie 2015

Zâmbete... din epoca de aur - Invitație la teatru

„Expresul de ora 25” sau „Comunism-expres” la Constanța




Muzeul de Istorie Națională și Arheologie Constanța a inițiat un proiect finanțat prin Administrația Fondului Cultural Național, sesiunea II/2015, proiect ce a obținut finanțarea aflându-se pe locul doi ca punctaj și care poartă titlul: „Zâmbete din epoca de aur: reinterpretări culturale actuale ale epocii comuniste”. În cadrul acestui proiect, la inițiativa doamnei Steliana Bajdechi, redactor la Radio România Constanța și președinte al Asociației Europene Interaxe, partener în proiect, , mi-a fost solicitată o piesă de teatru umoristică și care să se refere la perioada comunistă. Cum nu aveam decât o piesă umoristică, iar aceea nu fusese scrisă având ca reper epoca... de aur, împreună cu Steliana care a venit cu sugestii interesante, am adaptat textul piesei originale „Expresul de ora 25”. Rezultatul a fost pus în scenă de reputatul actor și regizor constănțean Liviu Manolache, asistat de regizorul (evident, tot constănțean) Tiberiu Roșu.

Reprezentațiile vor avea loc la Constanța, Tulcea și Medgidia, iar premiera va fi marți, 27 octombrie 2015, la Teatrul pentru copii și tineret „Căluțul de mare” din Constanța. Evident, autoarea piesei va fi prezentă la premieră, pregătită să primească atât huiduielile cât și (sau mai ales) aplauzele. N-am asistat la repetiţii, așa încât va fi o premieră și pentru mine.

Partenerii spectacolului sunt: Teatrul pentru Copii și Tineret „Căluțul de mare” Constanța, Primăria Medgidia și Institutul de Cercetări Eco-Muzeale din Tulcea.

Așadar, vă așteptăm la teatru!

Adresez călduroase mulțumiri doamnei Steliana Bajdechi pentru implicarea mea în proiect și urez succes acestei reprezentații care sper că va stârni cât mai multe zâmbete. 

Radio România Constanţa 
Telegraf 
101 stiri.ro 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu