Florentina Loredana Dalian

luni, 16 ianuarie 2017

Dor de Eminescu






Duminică, 15 ianuarie 2017, după Sfânta Liturghie săvârșită la Biserica „Nașterea Maicii Domnului” din Slobozia, enoriașii s-au bucurat de un spectacol oferit de copiii grupului de cateheză „Speranța” al parohiei, alcătuit din elevi de diferite vârste ai Liceului de Arte „Ionel Perlea” din Slobozia.
          Spectacolul, oferit în cinstea Zilei Culturii Naționale și a zilei de naștere a poetului Mihai Eminescu, a avut loc la inițiativa părintelui Dumitru Drăghici. Elevii-artiști au încântat audiența cu un recital de poezie și muzică pe versurile poetului, condus frumos de vocea profesoarei de limba și literatura română, doamna Ecaterina Stroe care a reamintit celor prezenți momentele importante ale existenței poetului, punctând, totodată, principalele teme abordate în creația sa: credința/ religia, patriotismul, dragostea, dorul, singurătatea, copilăria etc. Pentru acest emoționant moment, copiii grupului „Speranța” s-au pregătit minuțios, atent îndrumați și coordonați de părintele Dumitru Drăghici, doamna profesoară Ecaterina Stroe și doamna profesoară de muzică Anca Duca (ambele, cadre didactice ale Liceului de Arte).
          Auditoriul a fost plăcut impresionat și, după cum mărturisea părintele în cuvântul de mulțumire adresat grupului de cateheză, nu puțini au fost cei care au recitat sau cântat împreună cu micii artiști, semn că poetul național Mihai Eminescu și-a pus o puternică amprentă spirituală asupra poporului pe care atât l-a iubit.
          Felicităm protagoniștii acestui demers și încheiem și noi scurta prezentare, cu gândul robit de una dintre cele mai duioase ziceri ale limbii române: „Sara pe deal, buciumul sună cu jale...”

Slobozia, 15 ianuarie 2017

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu