Florentina Loredana Dalian

vineri, 3 noiembrie 2017

Recepție la Ambasadă


Aseară, am avut onoarea de a participa la o recepție la Ambasada Federației Ruse în România, unde, pe lângă bucuria de a asista la un spectacol dedicat Zilei Unității Naționale, am avut-o și pe aceea de a fi premiată, alături de alți câțiva, la prima etapă a concursului pentru cel mai bun „eseu diplomatic” referitor la un episod din istoria relațiilor ruso-române, legat de aniversarea a 140 de ani de la stabilirea relațiilor diplomatice dintre Rusia și România. Mulțumesc Ambasadei și Excelenței Sale Domnul Ambasador Valery Kuzmin, președinte al juriului, care a înmânat și premiile!




„Pe data de 2 noiembrie 2017 la Ambasada Federației Ruse a avut loc o serată muzicalo-artistică prietească cu ocazia sărbătorii de stat a Rusiei – Ziua Unității Naționale la care au participat reprezentanți ai autorităților române, ai mediului de afaceri, ai mass-media, ai NGO-urilor, oameni de știință și de cultură, membri ai corpului diplomatic acreditați la București, reprezentanți ai Comunității Rușilor-lipoveni din România, ai Uniunii Rutenilor Subcarpatici din România și alți compatrioți.
Pentru cei prezenți au cântat ansamblul lipovean “Slaviancă” și domnul Radu Captari, interpret cunoscut al pieselor de muzică ușoară. În holul Ambasadei a fost organizată o expoziție de icoanele dăruite Ambasadei cu binecuvântarea Patriarhului Moscovei şi al Întregii Rusii Kirill în cursul vizitei Sanctității Sale la București și de tablourile artiștilor contemporani ruși.
În cadrul evenimentului a avut loc ceremonia de premiere a autorilor celor mai interesante eseuri care au participat la Concursul pentru cel mai bun “eseu literar-diplomatic” referitor la un episod din istoria comună a popoarelor Rusiei și României, legat de apropiata aniversare a 140 de ani de la stabilirea relațiilor diplomatice ruso-române.” (Din comunicatul oficial al Ambasadei, sursa: pagina de facebook)





3 comentarii:

  1. Felicitări, dragă Loredana! Aceasta este răsplata pentru talentul tău de a scrie în toate genurile literare. Sunt sigur că nu te vei opri aici așa cum nopțile nu vor uita să apară și luna nu va uita să ne hrănească visele și versurile.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Frumoase cuvinte,, Gabriel! Așa sper să fie, cum spui. Îți mulțumesc ult!

      Ștergere
    2. Am vrut să zic „mult”, dar nu știu de ce nu pot corecta. :)

      Ștergere